2013. október 30., szerda

jön! jön! jön!

sokan így várják már az FTC miskolci vendégszereplését. Ez persze nem baj. A gond ott kezdődik, hogy Diósgyőriek között is vannak ilyenek.
Még van 3 nap a meccsig, de a jegyek már tegnap elfogytak. 
Egy kicsit most elmondanám a véleményemet a szurkolókról, a meccsről, aztán a meccs előtti cirkusz-vidámparkról.
Szóval, szurkolók:
Az utóbbi két napban valósággal 3 parókára elegendő hajamat téptem ki miattuk. Vannak azok a 'szurkolók', akik egy meccsre járnak, és ez a DVTK-FTC. Az ilyeneket utálják sokan, köztük én is. nem azért kell meccsre jönni, mert a fradi jön, vagy azért, mert jól megy a csapatnak. Mellesleg igaza van azoknak is, akik azokat szidják, akik miatt nem lehet már jegyet kapni, mert a legfontosabbnak tartják, hogy ott lehessenek (és itt nem az olyan szurkolókra gondolok, akik minden meccsen, vagy a meccsek 80%-án ott vannak, hanem azokra, akiknek ez az egyetlen, ahová kijárnak).
A másik csoport, akik a divatszurkolókat szidó szurkolókat szidó szurkolók (milyen csodálatos megfogalmazás). Ezek általában olyan emberek, akik nagyon nagyon nagyon régóta járnak meccsre, de az utóbbi időben nincs lehetőségük kint lenni. Tipikusan azok az emberek, akik magukra veszik a dolgot, pedig nekik aztán nem kellene.
És vannak a retardáltak, akikhez már csak türelmet kérek az Istentől.
Százszor leírják, hogy elfogyott a jegy, vagy hogy hová lehet még kapni, de azért százegyedjére is megkérdezik, hogy van-e még, mennyi, és hol lehet venni. ;)
Ha ehhez még 'tökéletes' írás is társul, az a legjobb.

Magáról a meccsről, és a felhajtásról:
Sokaktól hallom, hogy ez nem A meccs, hanem csak egy meccs. Igazuk van, de..
miért ne álljanak máshogy hozzá az emberek, amikor egy nagy csapat jön, mint amikor egy kicsi. tényleg a Diósgyőr kellene, hogy motiválja az embereket, és ne az ellenfél, de ezek ellen nem tudunk mit tenni.
meg akkor jön ki a népség, ha szenzációra számíthat. és itt most szerintem lesz minden, mivel a fradi jön, sok szurkoló, sok program, sok program, sok szurkoló. Ehhez ráadásul mesterségesen találnak még ki marhaságokat, amik szerintem tök feleslegesek, például ez a 3-2-1 -ezés is.. minek?
lufit, meg vattacukrot nem akartok esetleg árulni a rekortánon csak azért, mert a fradi jön?
vagy a stadion elé felhúzni egy óriáskereket, meg körhintákat?
Attól félek, hogy megint abba a hibába fogunk esni, mint 3 éve ilyenkor, amikor volt minden a meccs előtt, mindenki azt hittem, hogy 'namajdmost!!'. nem tesz ez jót mentálisan senkinek. aki elvár, annak azért nem, mert nem azt fogja kapni, amit akar!
Akitől meg elvárnak, annak meg pont azért nem. Gondoljunk bele: én pl a legtöbb hibámat akkor ejtem, ha az van bennem, hogy 'most meg kell mutatnom!', jön a pánik, elterelődnek a gondolatok, és semmi nem jön össze.
Egy olyan hangulatú munkahelyen is nehéz dolgozni, ahol állandóan csak b.szogatják az embert. Egy barátságos légkör, elvárások nélkül sokkal jobban meghozza az eredményeket.
Lehet, hogy csak én gondolom így, lehet velem vitatkozni, meg minden.

Kezeljük úgy ezt a meccset is, mint az összes többit, és akkor jönni fognak az eredmények!
Ne várjunk el, csak bízzunk!
Ennyit kérek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése