2015. október 13., kedd

Az álmok szertefoszlani látszanak

Hát ennyi volt. Lejátszották ma az Európa Bajnokság selejtezősorozatának utolsó meccsei is. Tegnap még voltak reményein az egyenes ági kijutásra, mára azonban már minden szertefoszlott.

3 féle embert láttam a mai, nekünk fontos meccsek lefújása után:
× azokat, akik szerint ez mind mind csak a balsors következménye
× azokat, akik reálisan látták, hogy ezt nem másra kellett volna bízni, hanem magunknak kijutni
× és azokat, akik szidják letteket/kazahokat/törököket/izlandiakat.
Persze, mindenkinek van igaza, az A terv nem jött be, akkor majd jön a könnyebb, a B (a számolgatás)
Most az van, hogy se az A, se a B nem jött be, megint a saját sorsunk kovácsai lehetünk.
Megmondom őszintén, hogy én a Görög-meccs után megmondtam, hogy ha a számolgatás nem jön be, akkor a pótselejtezőn sem fogunk sokra jutni. Hiába lehettünk volna legjobb csoportharmadikok.
Ahogy a törökök berúgták a 89'-ben, végiggörgettem a hírfolyamomban, és mindenkinél a csalódottságot, egy újabb remény szertefoszlását láttam. A hírportálok is lemondással közölték, hogy ennyi volt az egyenes ágú reményeinknek, jön a pótselejtező.
Hiába volt lutri a számolgatás, olyan jó volt hinni valamiben, az utolsó fűszálba is belekapaszkodni.
Aztán persze, ha elszakad az a fűszál, akkor jön a csalódás. Mint pl most a pótselejtező (ami valljuk be, annyira nem rossz dolog a jelenlegi állapotok, és körülmények ismeretében). Normál esetben még lehet, hogy örültünk volna is neki, csak persze így, hogy lebegett a szemünk előtt a legjobb harmadik "előkelő" helyezése, ez is csalódás marad.
Túl sok tényező szerencsés együttállása kellett volna ahhoz, hogy ez meglegyen. A magunk részéről a románok elleni itthoni besz*ri játékkal, és Észak-Írországban az utolsó utáni percben bekapott góllal rontottunk el mindent.
De persze lehetne okolni a Hertha-t is, amiért nem engedték Palit továbbra is velünk dolgozni, vagy Pintért, akinek hála igen sok pontunk ment el már az elején. Okolhatnánk a törököket, és kazahokat, hiszen hogy mertek gólt rúgni az ellenfélnek...
Akárhogyis felesleges felelőst/felelősöket keresni, ennyi a foci az országban, itt a helyünk Európában, ez a válogatott jelenleg egy pótselejtezőre elég. Én bízom benne, hogy megverjük, akárkit is kapunk, és az EB-n legalább pontot szerzünk a csoportkörben. Persze ehhez drága válogatottjaink hozzáállása, és akarása is kell. Mi szurkolók sajnos nem vagyunk elegek.

Szeretnétek, hogy írjak még a válogatottról is?


1 megjegyzés: