2015. április 28., kedd

Menesztették Szivicset

Rossz hír, rossz hír...
Van hivatalos információ. Tényleg elválnak útjaink a Mesterrel. Sok szép emlék szalad most át az agyamon:
  • Egy Ligakupa győzelem: semmit nem ér, de mégis csak egy kupa hosszú hosszú idő után... Interneten, online követtem a meccset. Két dologért imádkoztam: hogy nyerjünk, és ne menjen el a net :D
    Aztán a végén visítva ugráltam körbe 3-4x a szobát, és kiabáltam, hogy "nyertünknyertünknyertünk!!!"
  • Tavaly májusi kupadöntő, amit akár meg is nyerhettünk volna. 9000 ember fent a Puskás Stadionban, mérhetetlen hangulat, 9000 együtt dobbanó szív, ismeretlen, csillogó szempárok: szeretett csapatunk végre itt van! Az utolsó percben szerzett egyenlítő gól, idegenek borultak egymás nyakába, szinte zokogva. A jogtalan kiállítás a vállazás miatt, aztán a feszült percek, a hosszabbítás alatt. Tapintani lehetett a feszültséget a 11-esek alatt, és végül együtt zokogtunk, mikor az újpesti tábor felrobbant a boldogságtól.
  • EL meccsek: kell valakinek is valamit mondanom róla? 3 körig jutottunk. Legtovább a magyarok közül. A fradi meg a többi elbújhatott mögöttünk. Egy gyenge, ám szimpatikus máltai csapatot vertünk ki az első körben. A fradi a gyengébb -és emiatt szimpatikus- máltai csapat ellen szenvedett.
    Egy erősebb, bolgár csapat ellen is majdhogynem simán jutottunk tovább. Aztán Góliát legyőzte Dávidot a papírforma szerint. Ettől függetlenül, 5-1-nél is megőrült mindenki, felrobbant a Nagyerdei Stadion. A debreceni kollégák irigykedve néztek minket.
  • Aztán a bajnokság: Nyíregyháza elverése, a fradi elverése... majd az őszi 3. hely.

Mennyire össze tudtunk fogni, mikor nyilvánvaló volt, hogy kedvenc edzőnket a túlzott szókimondása miatt eltilthatják. Most, mikor szintén nyilvánvaló volt, hogy bajban van, miért nem lépett senki? Miért nem reagált senki az ötletekre? Miért hagytuk, hogy néhány nagy gyerek tönkre tegyen mindent, mert a saját szabályaik szerint akarnak játszani? Miért hagytuk, hogy ez az amatőr, és (...)- nem folytatom, mindenki gondoljon ide, amit akar- vezetőség tönkretegye a focit Diósgyőrben? Miért? Miért? 

Most mindenki siránkozik, hogy "Jaj, jaj, mi lesz most velünk? Idejön egy olyan edző, aki fele ennyire nem jó, mint Szivics, és mi lesz itt?"

Hát emberek: hamarabb kellett volna aktivizálódni. Ezt elbasztuk. Ezt elbaszták nekünk.

Remélem, senkiben nem hagy nyomot ez a tavasz. Ennek így kellett lennie. Fent, a vezetőség eldöntötte, hogy ennek így kell végigmenni. Több ezrünket szembeköpve, hülyének nézve.
Mindannyian találgattunk, sokan megtették Szivicset bűnbaknak, holott szerintem ebben a sztoriban ő az áldozat.

Ezúton kívánok a Mesternek sok sikert, szerencsét, hasonló szurkolótábort a továbbiakban. Na meg persze azt, hogy a jövendőbeli klubjában TÖBB MEGBECSÜLÉST kapjon, mint itt a feletteseitől, mert egy őszinte, szókimondó ember, amiből nagyon kevés van. Nem csak a szakmában, hanem az egész világon!

Természetesen bizakodva nézek a jövőbe. Egy új fejezet kezdődik. Addig is kívánok Vitelki Zoliéknak sok erőt, és sikert erre az átmeneti időszakra!

Ne hagyjátok, hogy széthordják az orrunk elől a Diósgyőrt!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése