2015. április 8., szerda

Találgatások

Hosszú hétvége, Húsvét, családlátogatás, Diósgyőr, Paks

Ha hashtag-elnem kellene, valószínűleg ezek jönnének szóba. De, hogy hogyan jön a Húsvét a Diósgyőrhöz?

Felkerekedtem hétfőn öcsikémmel meglátogatni a bő rokonságot, és az egész család tudja, hogy mekkora DVTK-buzi imádó vagyok, ezért evidens, hogy mindenki megkérdezi, hogy mi a véleményem a mostani helyzetről.
Általában legyintés, és a "lövésem nincs, mi lehet a baj" válasz került elő, mert ugye ez a legegyszerűbb.
De akkor nézzük, hogy szerintünk mik a lehetséges okok:

  • Tavasz van
    és mint tudjuk, tavasszal tombolnak a hormonok (igazából, ha lehetne, ezt a tényt ki is húzhatnám, úgy, ahogy van, mert minden más csapatnál tavasz van. lehet, nekik nincs hormonrendszerük - csúnya gondolat)
  • Csapategység:0
    nekem ne mondja senki, hogy 2 ember távozása ennyire megviselne egy csapatot. Abban az esetben mondjuk igen, ha nincs megfelelő pótlás. Szerintem mindannyian tudjuk, hogy ezért ki a felelős
  • Edző hiba: nem hiszem el, hogy egy éve még jó edző volt, aztán most meg hirtelen elfelejtette a szakmáját. A Paks-meccs utáni nyilatkozatában sokakkal ellentétben én nem kifogást véltem felfedezni, sokkal inkább beletörődést. Amikor egy edző azt mondja, hogy a "Paks jobb csapat nálunk" szerintem nem kifogás. Kritika a saját játékosai irányába. De most megnyugtatlak Titeket, Fiúk: nem jobb csapat a Paks, csak éppen nézi valamibe a szurkolóit, akik eljöttek hozzánk (is), hogy szurkoljanak. Miután kapták a gólt, felpaprikázták magukat, és "meghaltak" a pályán. Alázatosak voltak a játékkal szemben. Ők akarták a győzelmet, nem úgy, mint Ti, kedves aranylábúink (tisztelet a kevés kivételnek)
  • Bunda: az interneten kering az a kép, amit szerintem mindenki látott. Jobban szeretnék azoknak hinni, akik szerint hamis a szelvény, és csak egy utólag megszerkesztett képről van szó.
  • Lázadás: valaki, vagy valakik lázítanak csapaton belül. Nem tetszik neki a rendszer, vagy épp az edző, hát távolítsuk el. A fizetésüket ugyanúgy megkapják, még ha csak sétálnak is a pályán. Az nem számít, hogy több ezer szurkolót köpnek szembe, és hogy ennyi embernek "fáj", ha kikapnak, mert lélektelenül játszanak. Lényeg, hogy a célt elérjék, és eltakarítsák a nem kívánatos személyt még a környékről is.
Személy szerint ezt tartom a legvalószínűbbnek.
Vajon megoldás az ismételt edzőváltás? Megint kezdjünk a nulláról rutinos építkezőkként? Nem létezik, hogy nektek senki (értsd: egyik edző sem) nem jó, aki itt van, akivel dolgozni kell. Nem akarom elhinni, hogy mindig van valaki, aki fellázad, és tönkre tesz mindent: több ezer szurkoló szégyenkezik emiatt. Több ezer embernek rontja el a szórakozását. Ebbe olyan nehéz belegondolni, ugye?!

Nem voltam kint a meccsen, és nem is bánom. Nevetni a tévé előtt is tudok a melegben, a kanapén elfekve, és még 1400 ft-om is megmarad.
Igen, nevetni, mert ezen már csak azt lehet.
Sajnálom, hogy ide jutottunk. Se hangulat, se csapat, se foci.
Csak egy valami maradt: a Címer.
Meg néhány (még ki tudja, meddig) kitartó szurkoló.

Csak bízom benne, hogy rácáfolnak az elméletemre, és hamarosan minden visszaáll a régi kerékvágásba, és újra lehetnek, és lesznek BÜSZKE Diósgyőr-szurkolók

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése