2015. június 3., szerda

A szürke 50 árnyalata - Évértékelés a Diósgyőrnél

Leszek elég merész ezzel a címmel közzé tenni a posztot, hiszen nekem pontosan nagyjából 50 féle arca-árnyalata volt az idei szezonnak.
3 részre tudnám felosztani az évet, a többi 47 árnyalat nyilván az átmenetekben keresendő.

A fehér: szép őszünk volt. tele harccal, kiállítással, szembe széllel, ugyanakkor, akaratos, harcos, tüzes, lelkes játékosokat láttam. Lehet, hogy ez még az Európa Liga utószele volt, mert igen... ott is megmutattuk, hogy mi vagyunk  a legnagyobbak! még az esélyesebbnek tartott lovecsieket is könnyen legyőztük, aztán az orosz "óriással" nem tudtunk már mit kezdeni. Na de vissza a bajnoksághoz.
Volt az ősszel kettős kiállításunk, kettős emberhátrányban elért döntetlenünk, Ligakupában játszó fiataljaink, Magyar Kupában csoport elsőségünk, Nyíregyháza verés 2x, Fradi verés otthon jóó sok idő után, egyszóval minden, ami csak szem-szájnak ingere!
Na jó, talán a Ligakupát kihagynám a csodás őszünkből, de túl 'mainstream' lett volna 2x egymás után nyerni valamit.

Előbbi mondatomat alátámasztotta a téli alapozás, és az azt követő fekete korszakunk.
Valami elromlott. Sorra buktak el a nyerhető mérkőzések, sok szurkoló búslakodott emiatt, tehetetlenségükben még virtuálisan egymásnak is estek!
Az amúgy is szétszakadt Tábor, újabb klikkekre bomlott! Szivics-ellenzők, és a Szivics ellenzőinek az ellenzői, vagyis a védők! Szerintem olyan, hogy semleges, nem volt. Mindenkinek volt véleménye, mert érzelmi alapon érintette meg a népet a helyzet.

És ha ez nem lett volna elég, kiürült a Stadionunk is. Persze a régi, mert az újnak csak a 368 ezredik látványterve van meg a mai napig. Ősszel történt ugyan a Ferencváros-meccs után egy látvány kampányfogás bontás, de azóta semmi változás nem történt.
Szóval bevezették a kártyát. Hősiesen bevallom, hogy nekem is megvan, ám használva nem volt, maximum 3x (Pécs itthon, Debrecen idegenben, és az utolsó hazai meccs) 
Bevezették a kártyát --> eltűnt a szurkolók 3/4-e a lelátókról. Ezzel együtt meghalt a hangulat is, ami szerintem valamilyen szinten visszavetette a focistáinkat morálisan, emellett volt ez az edzőváltós-hiszti is, szurkolói tábor 5 felé szakadva; minden adott egy rémes, fekete tavaszhoz.
Aztán Szivics megtette, ami a csapatra nézve a legjobb döntés volt, és felállt a padról. Őszintén szólva, nem tudom, hogy most hol pörgeti a zakóját, de nagyon remélem, hogy lesz még alkalma bőven pörgetni, akár itt, akár máshol :)

A hálátlan feladatot, és a szürke korszakot pedig Vitya kapta, hogy szedje rendbe mentálisan ezt a szedett-vedett társaságot. Valljuk be: azok voltak!
Természetesen egy igazi DIÓSGYŐRI mit csinál?! MEGCSINÁLJA a kiszabott feladatot, akármilyen kemény is az! Vitya megcsinálta! 5 meccsből 4 győzelemmel zárult, és bejött a Tirpákokat oda-vissza is! 
A szurkolók között megint csak 2, vagy inkább 3 rész van: a kártya ellenesek, a kártyások, és a semlegesek. Bár a semleges nem a legmegfelelőbb szó ide, mert ez megint csak érzelmileg ragadja meg az embert, de olyanok a semlegesek, akik a maguk módján bojkottálnak!
Van, aki csak idegenbe jár meccsre, van olyan is, aki akkor megy ki, ha már végleg nem bírja a saját száműzetését, és társaik.

Voltak idén is nagy port kavart dolgok: új edző kinevezése, Jenner viselkedése, a szurkolói graffitik összefestése, idétlen Ml$Z-es döntések tömege, és még sok-sok olyan dolog, és történés, ami az 50 árnyalatba beleillik!

Őszi dobogósból most itt vagyunk:

















(kép: dvtk.eu)

Kinek milyen élményei, maradandó emléke van a szezonról?

2 megjegyzés:

  1. Egyetértek Veled... maradandó élmény? Mennyország, polkol, értetlenség, szomorúság, öröm, remény... címszavakban. H

    VálaszTörlés
  2. pont, mint egy szabályos szinusz (vagy koszinusz)- görbe :)

    VálaszTörlés