2012. november 13., kedd

Héé, Fiúk!


szurkolóként méltán jogom van leírni véleményemet a Csapatról, és a csapat körül kialakult helyzetről... valami nincs rendben most nálunk. ezt még a vak is látja.. a híres Diósgyőr...akit az év legelején a 4-6. helyre vártak a szurkolók és a szakmai stáb is, most, a bajnokság félideje előtt egy meccsel a 8. helyen tanyázik.. Hogy őszinte legyek, csodálom.. ilyen játékkal, és ennyi lőtt góllal csoda, hogy a 8. helyen vagyunk. persze, mennek a találgatások, hogy mi is lehet ennek az oka.. sokan az edzőben, a taktikában, a játékosokban látják az okot... mert a többi csapat ennyivel nem lett erősebb.. ez biztos.
az edző, és a taktikája nem az én dolgom, mellesleg szerintem a szurkolók körében lerágott csont. előlről, hátulról, jobbról, balról, mindenhonnan ki van vesézve ez a téma.. 
viszont az, hogy a játékosok, a Csapat azért nem játszik (tisztelet a kivételnek), mert edzőt akar buktatni.. ez szerintem már kicsit sok.. és erről azért kevesebbet olvasni a különböző fórumokon..
kiesünk a kupákból, ami azért valljuk be.. nem fontos, de mégis, ha netán kupagyőztesek lettünk volna, nem kevés pénz és tisztelet járt volna érte a Csapatnak... így ezt, hogy nőies legyek.. baszhatjuk.
a bajnokságban a kitűnő szereplés helyett döntetleneket játszunk, vagy kikapunk, netán egy-egy góllal nyerünk.. nem egészen kielégítő a szurkolók számára. gondolom nem szükséges részleteznem, hogy miért nem... de ha ezt a csapat nem képes felfogni, hogy vannak dolgok, ami miatt érdemesebb játszani, mint az edzőt megbuktatni, akkor nem tudom, hogy miről beszélünk.. akkor ez nem az a Diósgyőr, amit én megszerettem, és ez nem az a Diósgyőr, aki egy éve volt... lehet edzőt buktatni, de ne úgy, hogy a bajnokságbeli szereplésünket kockáztassuk.. csináljunk 3 meccset végig lélektelenül, mint tavasszal, amikor Szentes prof. ugrasztotta Benczést, de utána játsszunk rendesen..
a Játékosok (t.k.) úgy tűnik nem érik fel ésszel, hogy vannak olyan szurkolók, akik munkából, iskolából, egyetemről, más városból, 100 km-ről, labort otthagyva, rokonokkal, családdal összetűzésbe keveredve rohannak, hogy odaérjenek a kezdésre, megfagyjanak, bőrig ázzanak, vagy épp napszúrást kapjanak, és természetesen elveszítsék eredeti hangjuk mennyiségének legalább 30%-át,  mert nekik fontosabb az, hogy leváltsák az edzőt, mint meccs végén a sok kielégült arcot, a sok vidámságot, a sok mosolyt látni, együtt énekelni a szurkolókkal a dalokat.... mert úgy látszik fontosabb.. csak tudnám, miért? jó nyilván nem lehet egyszerű együtt dolgozni valakivel, akit nem szeretünk, de akkor panaszoljuk be a vezetőségnél, vagy írjunk neki levelet, vagy valami, de ne a szurkolók boldogságának árán tegyük pokollá az életét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése